Agrar / Tarım
Ürünlerimiz :
- Klordioksit
- İçme Suyu Dezenfektanı Olarak Klordioksit
- Agrar / Tarım
- Sanayide Klordioksit Kullanımı
- Klinikler İçin Klordioksit
- Havuz Dezenfeksiyonu İçin Klordioksit
- Atık Su Dezenfeksiyonu İçin Klordioksit
- Gıda İşlemede Klordioksit
- Hayvancılıkta Klordioksit
- Ortam Dezenfeksiyonu
- Knick’n’clean Hijyen Çubuğu
- Lejyonella Kontrolü
- Sıvı Tıbbi Atık Nötralizasyon Sistemleri
- Laboratuvar ve Teknik Danışmanlık Hizmetleri
- Atık Su Arıtma Sistemleri – Kimyasal Şartlandırma
- Buhar Kazanları – Kimyasal Şartlandırma
- Waterlogic Su Sebilleri
- Waterlogic 3 Firewall®
- Waterlogic 4 Firewall ®
- Waterlogic 2 Firewall™
- Waterlogic 11®
- Waterlogic 850®
- Waterlogic 5 Firewall®
- Sterimobil Dezenfeksiyon Uygulaması
- Su Arıtma Sistemleri
- Doulton Seramik Filtreler
- Water Risk Management
- Soğutma Kuleleri – Kimyasal Şartlandırma
- Lejyonella Azaltımı
- Lejyonella ile Mücadele
- İçme Suyunda Lejyonella
- Lejyonellanın İnsanlara Bulaşması
- Lejyonella Yaşam Şartları
- Lejyonella Tarihi
- Lejyoner Hastalığı
- Lejyonella Yönetmeliği

Tarımda Klordioksit
Tarım sularında klordioksit kullanımı, suyun temin edildiği akarsular, küçük kanallar (kanalet) ve kuyular, tarımsal sulama için gerekli uygunluğu göstermediği gibi, üründe çeşitli hastalıkları oluşturabilecek mikroorganizmalara ortam hazırlamaktadır. Klordioksit kullanımı ile sularda bulunan mikroorganizmalar yok edilerek hızlı ve kalıcı dezenfeksiyon sağlanmaktadır.
Klordioksit kullanımı ile tarım sulama sistemlerinde suyun dinlendirildiği tank, depolar ve sistemde ki borularda oluşan biyofilm tabakaları, mantarlar, yosunlar, bakteriler, mikroorganizma ve virüsler gibi zararlıların oluşumları önlenerek, ürün kalitesi ve verimin artışı sağlanabilmektedir. Örnek olarak, domateslerde fide dikiminde 1 hafta 10 gün içinde uygulanan Klordioksit o dönemde fidelerde oluşan Rhizoctania, Fusarium, Phythium, Alternaria gibi etmenlerin yaptığı hastalıkları kontrol altına almaktadır. Hastalıklar 1 aylık periyotta gözükmemektedir.
Yine Domates yetiştiriciliğinden örnek verecek olursak, ileri devrelerde meydana gelen Fusarium hastalığı domates bitkisine çok zarar vermektedir. Hastalığı kontrol altına almak oldukça zordur. Kontrol altına almak için çok fazla kimyasal uygulanmaktadır. Zarar bazı şartlarda % 80’e kadar çıkmaktadır. İlk dikimden itibaren uygulanan Klordioksit Fusariumu kontrol altına almaktadır ve hastalık oluşmamaktadır. Kalıntı bırakmamakta ve fototoksisite oluşmamaktadır. Dolayısı ile tarım ürünlerinde ihracat sorunu yaşanmamaktadır. Hastalık görüldükten sonra kullanılsa bile sağlıklı bitkilere yayılmasını durdurmuştur.
Klordioksit Toprağa Uygulandığında
Organik tarım için kimyasal katkılar kullanılmadığı için Klordioksit gibi dezenfektanlar kullanılmaktadır. Toprağa uygulandığında sulama yapıldığında aktifleşerek bakterilere, funguslara, nematodlara karşı kalıcı koruma sağlar.
Depolama alanlarında yapılacak pulvarizasyon ile ürünlerin (sebze, meyve, çiçek) üzerine bulaşan bakterilerin yok edilmesi sağlanır. Böylece ürünlerin raf ömürleri uzatılır. Klordioksit daha sonra buharlaşarak, kalıntı bırakmaz.
Hasat Sonrası Klordioksit Kullanımı
Temas ettiği bitkinin yüzeyindeki tüm bakterileri yok eder. Daha sonra buharlaşarak yok olur, kalıntı bırakmaz.
